A l’ombra dels anells de Saturn

El robot enviat per la humanitat que orbita Saturn ha captat una altra vista sorprenent. Per descomptat, el robot és la sonda espacial Cassini, i la nova vista inclou un satèl·lit brillant, anells prims, núvols estranyament fragmentats i ombres deformades.
La fotografia mostra Titan, el satèl·lit més gran de Saturn, que sembla bronzejat i sense trets ja que està contínuament cobert per espessos núvols. Els anells de Saturn es veuen com una línia prima doncs són plans i han estat fotografiats gairebé de cantó. Per tant, els detalls dels anells de Saturn es veuen millor sota les ombres de l’anell fosc a través dels núvols alts del planeta gegant. Com que les partícules de l’anell orbiten en el mateix pla que Titan, sembla que travessin el satèl·lit en primer pla. A l’hemisferi superior de Saturn, els núvols mostren molts detalls, com ara unes depressions en llargues bandes brillants que indiquen pertorbacions en un corrent d’elevada altitud.
Uns recents mesuraments de com Titan es flexiona mentre orbita Saturn indiquen que sota la seva superfície podria haver enormes oceans d’aigua.