Analema austríac

Avui el Sol creua l’equador celeste en direcció sud a les 14:49 (hora universal).
L’equinocci (nit igual) és l’esdeveniment astronòmic que marca el primer dia de la tardor a l’hemisferi nord i de la primavera al sud. Amb el Sol a l’equador celeste, els habitants de la Terra experimentaran gairebé 12 hores de llum diürna i 12 hores de foscor.
Per celebrar-ho, considereu aquest acurat registre del viatge anual del Sol a través del cel del sud d’Àustria. L’escena està composta de fotografies, fetes a la mateixa hora cada dia, que capten la posició del Sol entre el 29 de setembre de 2011 i el 9 de setembre de 2012. Els diversos sols tracen una corba coneguda com analema.
L’any passat, les dues dates equinoccials corresponen a la meitat de la corba (no al punt d’intersecció). Els solsticis d’estiu i d’hivern es troben a la part superior i inferior.
Per descomptat, molts també considerarien una bona idea agafar la carretera de muntanya que hi ha a l’esquerra, passar per les vinyes, arribar a la ciutat propera de Kitzeck i brindar per l’equinocci amb una copa de vi.
Al costat de la carretera hi ha un klapotetz, una mena de molí de vent utilitzat tradicionalment en aquesta regió vitivinícola per allunyar els ocells.