Andromeda on the rocks

Fins on podeu arribar amb la vista?
La galàxia d’Andròmeda, a 2,5 milions d’anys llum de distància, és l’objecte més llunyà que es pot veure a ull nu. Altres habitants aparents del cel nocturn —estrelles, cúmuls i nebuloses— es troben típicament en un rang que va d’uns pocs centenars a uns pocs milers d’anys llum de distància, i són dins de la nostra galàxia, la Via Làctia.
La galàxia d’Andròmeda, coneguda també com a M 31, és la taca tènue que hi ha prop de la part superior del centre d’aquesta fotografia feta a Monte Conero, a la costa del mar Adriàtic (Itàlia). Aquesta imatge il·lustra un impressionant rang de visió, des d’uns centímetres fins a uns milions d’anys llum.
Tot i que la galàxia i les roques de la platja es podien veure a simple vista en aquella clara nit d’estiu, la càmera no va captar aquesta vista en una única exposició. Per tal de crear aquesta fascinant escena, com que les estrelles deixaven rastre per sobre de l’horitzó quan es feia una fotografia, es van combinar diverses exposicions que seguien les estrelles amb una de les roques i dels penya-segats.
Idioma »