Apareix a Mart una roca amb forma de dònut de melmelada

Què passa si de sobte apareix a Mart una roca que sembla un dònut de melmelada? Això és precisament el que va passar al davant del rover Opportunity que actualment explora el planeta vermell. L’Opportunity va fotografiar recentment la roca inesperada després de no aparèixer en les fotografies fetes dotze dies marcians (sols) abans.
La principal explicació d’aquest misteri és una mica sosa: la roca va ser espargida recentment per una de les llandes del rover. Tot i així, els tons estranyament clars que envolten l’interior de color vermell de la roca van crear l’interès per saber-ne la composició, a més de motivar que s’anomeni dònut de melmelada.
Una anàlisi química posterior ha mostrat que la roca té el doble de la quantitat de manganès que qualsevol altra roca examinada fins ara, cosa que no encaixa amb els coneixements que té la humanitat sobre la història geològica de Mart.
L’Opportunity, que acaba de complir 10 anys a Mart, continua explorant la zona de Murray Ridge a la vora del cràter Endeavour de 22 quilòmetres de diàmetre.