Apollo 17: la Terra creixent

Crèdits: Apollo 17NASA. Restauració: Toby Ord

En aquesta impressionant fotografia, el nostre bonic planeta llueix una fase corbada il·luminada pel Sol sobre el fons negre de l’espai.
Des d’una perspectiva poc familiar, la Terra és petita i, com a imatge telescòpica d’un planeta llunyà, tot l’horitzó es troba completament dins del camp visual. Les vistes molt més properes del planeta des d’una òrbita terrestre baixa només poden gaudir-les les tripulacions a bord de l’Estació Espacial Internacional. Orbiten el planeta una vegada cada 90 minuts mentre un espectacle de núvols, oceans i continents es desplaça per sota d’elles amb l’arc parcial de la vora del planeta a la distància.
Aquesta imatge restaurada digitalment, però, presenta una vista fins ara només aconseguida per 24 humans, els astronautes de l’Apollo que van viatjar a la Lluna entre 1968 i 1972. La fotografia original, AS17-152-23420, va ser presa el 17 de desembre de 1972 per la tripulació de l’Apollo 17 de retorna a casa. De moment, és l’última fotografia de la Terra des d’aquesta perspectiva planetària feta per mans humanes.


APOD    Etiquetes: