Aproximació del transbordador

Crèdits: Space Station Expedition 22 Crew, NASA
Què és això que s’acosta?
Els astronautes a bord de l’Estació Espacial Internacional ho van veure per primera vegada a la llunyania a principis de 2010. Aviat es va ampliar per convertir-se en una silueta fosca. Quan estava més a prop, la silueta semblava una nau espacial. Finalment, l’objecte es va revelar com el transbordador espacial Endeavour i, tal com s’esperava, a continuació es va acoblar amb l’Estació Espacial que orbita la Terra.
La imatge mostra l’Endeavour fotografiat a prop d’horitzó de la Terra quan s’aproximava així com diverses capes de l’atmosfera. Darrere del transbordador hi ha la mesosfera, que apareix en color blau. La capa de l’atmosfera de color blanc és l’estratosfera, mentre que la capa de color taronja és la troposfera.
Aquella missió del transbordador va començar amb una espectacular nit de llançament. Entre les tasques realitzades durant la visita del transbordador a l’Estació hi havia el lliurament del mòdul Tranquility que conté una cúpula amb finestres que permeten obtenir vistes fins i tot millors de les naus espacials que s’acosten i s’allunyen de l’Estació.