Asteroides propers a la Terra

Crèdits de la il·lustració: NASA, JPL-Caltech, WISE
Tot i que les mides no estan a escala, en aquesta il·lustració es mostren el Sol i els planetes del Sistema Solar interior, i cada punt vermell representa un asteroide.
A l’esquerra hi ha els nous resultats de NEOWISE, la caça d’asteroides en infraroig que forma part de la missió WISE, i a la dreta les projeccions de població d’asteroides de mida mitjana o gran propers a la Terra fetes prèviament a partir d’estudis en longituds d’ona visibles.
La bona notícia és que les observacions de NEOWISE estimen que hi ha un 40 per cent menys d’asteroides propers a la Terra de més de 100 metres del que indicaven els registres en llum visible. A més, els resultats de NEOWISE, basats en imatges en infraroig, són més precisos.
Escalfats pel Sol, els asteroides de la mateixa mida irradien la mateixa quantitat de llum infraroja, però poden reflectir quantitats molt diferents de llum visible en funció de la brillantor de la seva superfície o del seu albedo. Aquest efecte pot influir en els estudis basats en observacions òptiques.
Els resultats de NEOWISE rebaixen el nombre estimat d’asteroides de mida mitjana propers a la Terra d’uns 35.000 a 19.500, tot i que la majoria encara estan per descobrir.

APOD    Etiquetes: