Tres planetes rocosos

En la foscor que s’esvaeix abans de l’alba, un triangle inclinat semblava equilibrar-se damunt d’una formació rocosa a l’extrem sud de Sicília.

Cinc metres sobre Mart

Durant la missió sol 872 (data de la Terra, 3 d’agost), l’Ingenuity va captar aquesta nítida imatge en el seu vol 54 sobre la superfície del planeta vermell.

Etiquetes:

Mart ultraviolat per la MAVEN

Aquestes dues vistes globals de Mart es van captar en longituds d’ona ultraviolada, més enllà de l’espectre visible per als ulls humans.

Etiquetes:

L’Ingenuity en 3D

La càmera Mastcam-Z del ròver Perseverance va fer zoom per captar aquest primer pla en 3D de l’helicòpter Ingenuity durant la missió sol 45 a Mart.

Etiquetes:

Mart i el Pessebre

Aquest mes, els brillants Mart i Venus són les principals balises celestes en el firmament occidental de la Terra després de la posta de Sol.

Etiquetes:

La Z de Mart

Aquesta composició d’imatges captades cada setmana des de mitjan agost de 2022 fins a finals de març de 2023 segueix el moviment retrògrad de Mart.

Etiquetes:

El Gemínid

Tornant de més enllà de la Lluna, l’11 de desembre, la nau Orion va entrar en l’atmosfera terrestre a gairebé 11 quilòmetres per segon.

Lluna plena i Mart complet

El 8 de desembre, una Lluna plena i un Mart complet es trobaven a prop i en oposició al Sol en el firmament de la Terra.

Etiquetes: ,

Autoretrat final de la InSight

Després de l’aterratge reeixit del 26 de novembre de 2018, la sonda Mars InSight va enviar la primera fotografia de la planura equatorial Elysium Planitia del planeta roig.