Petit planeta d’una aurora

Immers en una llum verdosa estranya, aquest accidentat petit planeta sembla ser la llar d’impressionants salts d’aigua i d’una muntanya increïblement alta.

Etiquetes:

La Terra des de l’Orion

Fa un any, des del Space Launch System va sortir un coet que portava la sonda Orion en la missió Artemis I, la primera prova integrada dels sistemes d’exploració de l’espai profund de la NASA.

Tres planetes rocosos

En la foscor que s’esvaeix abans de l’alba, un triangle inclinat semblava equilibrar-se damunt d’una formació rocosa a l’extrem sud de Sicília.

El SAR i la Via Làctia

Vet aquí un ample i lluminós arc vermell, un sorprenent visitant del cel parcialment ennuvolat al nord de França.

De tornada de Bennu

La càpsula de retorn de mostres de 50 quilograms i 0,7 metres d’ample procedent de l’asteroide 101955 Bennu descansa en un desert de la Terra.

Analema de tarda

Un analema és la corba en forma de 8 que s’obté quan es marca la posició del Sol cada dia a la mateixa hora durant un any.

Etiquetes:

Cosmos reflectit

Durant el dia, més de 12.000 grans miralls reflecteixen la llum solar a la central d’energia solar tèrmica de 100 megawatts que hi ha a l’extrem occidental del desert de Gobi.

Etiquetes:

Bola de foc sobre Islàndia

El 12 de setembre, des d’un lloc al sud del cercle polar àrtic, les roques del modern Àrtic Henge d’Islàndia apunten al cel en aquesta sorprenent escena.

Etiquetes: