Aurora espiral sobre Islandia

Crèdit & Copyright: Davide Necchi

Què passava en el cel? Una aurora!
Captada a finals del mes passat, els islandesos van destacar aquesta aurora per la brillantor i el ràpid desenvolupament.
L’aurora és el resultat d’una tempesta solar, amb partícules d’alta energia que surten disparades del Sol i, al cap de pocs dies, penetren a través d’una esquerda en la magnetosfera protectora de la Terra.
Tot i que s’hi pot discernir un patró en espiral, en aquesta complexa resplendor els humans creatius hi poden imaginar una aparició atmosfèrica plena d’icones comunes. En primer pla de la imatge hi ha el riu Ölfusá i els llums que il·luminen un pont a Selfoss City. Una mica més enllà dels núvols baixos hi ha una Lluna gairebé plena.
La vivacitat del Sol —i les aurores que en resulten a la Terra— està disminuint lentament a mesura que el Sol surt d’un màxim de l’activitat superficial i evoluciona cap a un període més tranquil en el seu cicle d’11 anys. De fet, els astrònoms esperen a veure si el pròxim mínim solar serà tan estranyament tranquil com l’últim en què van passar mesos sense taques discernibles ni altres fenòmens.