Aurora reflectida sobre Alaska

Crèdits & Copyright: Todd Salat (AuroraHunter). Annotacions: Judy Schmidt
Hi ha aurores que només es poden veure amb una càmera. Se les anomena subvisuals i són massa febles per ser vistes a ull nu.
En aquesta imatge, l’aurora verda era fàcilment visible, però l’aurora vermella només es va fer evident després d’una exposició de 20 segons de la càmera. La raó és que l’ull humà tan sols acumula llum durant una fracció de segon cada vegada, mentre que l’obturador d’una càmera es pot deixar obert molt més temps.
Aquesta pintoresca escena prop d’Anchorage (Alaska, EUA) es va fotografiar la passada tardor amb una càmera que va captar tant l’aurora verda com la subvisual vermella reflectides en un llac cobert de flors. A la part alta s’hi veuen milers d’estrelles com ara el cúmul estel·lar de les Plèiades, mentre que a prop de l’horitzó, just per sobre dels núvols, es posava el planeta Júpiter.
Les aurores estan provocades per partícules energètiques procedents del Sol que xoquen amb la magnetosfera de la Terra fent que electrons i protons ploguin a prop dels pols de la Terra i impactin en l’aire. Normalment, els àtoms d’oxigen excitats donen lloc tant a les aurores vermelles com a les verdes; quan són visibles, les vermelles predominen en les regions més altes.
Hi ha aurores de moltes formes i de molts colors.
Versió en català d'Astronomy Picture Of the Day