Aurora sobre Nova Zelanda

Crèdits & Copyright: David Weir (Earth and Sky Ltd.)
De vegades, com més un es fixa en una imatge, més coses hi veu. Aquest és el cas d’aquesta bella panoràmica presa la setmana passada a Nova Zelanda.
A l’extrem esquerre s’hi veuen diversos núvols comuns lleugerament alterats per la combinació digital d’11 exposicions de 20 segons. El més sorprenent, potser, és l’extensa aurora rosa que domina la part dreta de la imatge, un color d’aurora poc comú que probablement està causat pels àtoms d’oxigen excitats de l’alta atmosfera.
Continueu buscant i notareu una llum brillant una mica més enllà de la muntanya de l’esquerra. És la Lluna ascendent, i una mirada encara més propera revela uns tènues raigs crepusculars que emanen d’ella.
En el centre de la imatge s’hi observa la banda central de la Via Làctia que sembla dividir, gairebé verticalment, els núvols a l’esquerra de l’aurora de la dreta. L’examen de la part superior del centre de la imatge revela una taca borrosa, alta en el cel, que és el Petit Núvol de Magalhães. El fons està discretament poblat per nombroses estrelles.
Tornant a la Terra, en primer pla de la imatge hi ha dues cúpules de l’Observatori de la Mt. John University i una càmera amb trípode que pretén captar bona part d’aquesta escena sobre un serè llac Tekapo.