Camí al nord

Crèdit & Copyright: Mario Konang

Què passa si continueu en direcció nord?
La direcció al nord de la Terra, el lloc del vostre horitzó per sota del pol de rotació nord de la Terra al voltant del qual sembla que s’arremolinen altres estrelles, romandrà la mateixa. Aquest punt de rotació del nord no es desplaçarà mai des de la seva ubicació fixa en el firmament (de nit o de dia) i la seva altitud sempre coincidirà amb la vostra latitud. Com més al nord us dirigiu, més alt apareixerà el pol de rotació nord. A la llarga, si podeu arribar al pol nord de la Terra, les estrelles rodejaran un punt directament sobre el vostre cap.
La imatge, un conjunt de fotografies de quatre hores de durada, mostra els rastres estel·lars en cercles al voltant d’aquest pol nord celeste. L’estrella brillant que hi ha prop d’ell és Polaris, coneguda com l’estrella del Nord. El camí lluminós és creat per la llanterna de cap de l’astrofotògraf mentre feia ziga-zagues sobre un turó fa poc més d’una setmana a la Baixa Saxònia (Alemanya). De vegades apareix la seva ombra.
En realitat, la Terra té dos pols de rotació, i el mateix succeiria si comencéssiu per sota de l’equador de la Terra i anéssiu al sud.