Comiat de l’Atlantis des de Parkes

Crèdit & Copyright: John Sarkissian (CSIRO Parkes Observatory)
El radiotelescopi de 64 metres de Parkes és conegut per la seva contribució als vols espacials tripulats, en particular, per haver subministrat les imatges de televisió de la Lluna als habitants del planeta Terra durant l’Apollo 11.
En aquest paisatge celeste es veu, en primer pla, l’enorme plat orientable del radiotelescopi. Per sobre, el cel estrellat de Nova Gal·les del Sud (Austràlia) inclou constel·lacions meridionals familiars com ara Vela, Puppis i Hydra, juntament amb un espectacle que no es tornarà a veure mai més.
Just sota la cabina del focus del radiotelescopi, espurnejant a la llum del Sol i traçant una ratlla de dreta a esquerra, el transbordador espacial Atlantis s’acaba de desacoblar de l’Estació Espacial Internacional per última vegada. Uns dos minuts per darrere de l’Atlantis en l’òrbita terrestre baixa, l’Estació Espacial segueix l’arc que es veu a la dreta de la imatge.
Aquest matí (21 de juliol, 11:56 hora de Catalunya), l’Atlantis aterrarà per última vegada al Kennedy Space Center de la NASA.
Idioma »