De les Plèiades a les Híades

Aquesta vista còsmica s’estén gairebé 20 graus a través de la discreta constel·lació Taurus. S’inicia a les Plèiades i acaba a les Híades, dos dels cúmuls d’estrelles més ben coneguts del cel del planeta Terra.
A l’esquerra, el bonic cúmul estel·lar de les Plèiades es troba a uns 400 anys llum de distància. Les estrelles d’aquest cúmul, en una escena familiar, brillen a través dels núvols de pols que dispersen la llum estel·lar blava. A la dreta, el cúmul de les Híades amb forma de V sembla més extens en comparació amb el cúmul compacte de les Plèiades i es troba molt més a prop, a 150 anys llum de distància. Les estrelles del cúmul de les Híades semblen ancorades per la brillant Aldebaran, una estrella gegant vermella amb aspecte groguenc. Però, en realitat, Aldebaran es troba a tan sols 65 anys llum de distància i, per casualitat, al llarg de la línia de visió del cúmul de les Híades.
En aquest notable mosaic de 12 imatges també es fan evidents els tènues núvols de pols que hi ha prop de la vora del Núvol molecular de Taurus. L’ampli camp de visió inclou la jove estrella T Tauri i la nebulosa variable de Hind, a uns quatre graus sobre el cel a l’esquerra d’Aldebaran.
APOD