Divideix l’Univers


Crèdits: NASA, El gat d'Erwin Schrödinger

Ara mateix, abans que premis el botó, són possibles dos universos futurs. Després de prémer el botó, però, viuràs només en un.
En fer clic al botó vermell de la imatge amb l'astronauta —una versió web del famós experiment del gat de Schrödingeraquesta imatge s'hauria de transformar en una altra amb el mateix astronauta sostenint un gat o bé viu o bé mort. L'instant del clic, combinat amb el cablejat del teu cervell i els mil·lisegons que triga el dispositiu, tot plegat conspirarà per crear un resultat dominat potencialment per l'aleatorietat de la mecànica quàntica. Alguns creuen que la teva decisió quàntica iniciada personalment dividirà l'Univers en dos, i que els dos universos amb el gat viu i amb el gat mort existeixen en parts separades d'un multivers més gran. Altres creuen que, com a resultat del clic, els dos universos possibles col·lapsaran en un d'una manera que no es podia preveure per endavant. Altres creuen, fins i tot, que l'Univers és clàssicament determinista, de manera que en prémer el botó no divideixes realment l'Univers, sinó que tan sols executes una acció predestinada des del principi dels temps.
A APOD creiem que, per ruc que et sentis fent clic al botó vermell i amb independència del resultat de la teva acció, hauries de tenir un feliç dia d'enganyar.