Doble trànsit de l’Estació Espacial Internacional

En aquesta composició de fotogrames de vídeo, l’Estació Espacial Internacional transita el Sol no una, sinó dues vegades en òrbites consecutives al voltant de la Terra.
L’escena amb els trajectes de les ombres d’uns 7 quilòmetres d’ample creades per l’Estació es va captar el 22 d’agost des de Schmalenbeck (Alemanya). Els trànsits, que creuen el disc solar en un segon o menys, se separaven en el temps uns 90 minuts, el període orbital de l’Estació. Mentre l’enorme grup de taques productor de flamarades AR 2043 que hi ha per sota del centre es mantenia a uns còmodes 150 milions de quilòmetres de distància, la distància entre la càmera i l’Estació en òrbita era de 656 quilòmetres en el primer trànsit (a dalt) i de 915 quilòmetres en el segon. La nítida silueta de l’Estació és notablement més gran en grandària angular durant el primer trànsit, més proper.
Per descomptat, demà la Lluna transitarà el Sol. Però la seva ombra, fins i tot des de llocs ben escollits, no arribarà a la superfície de la Terra per crear un eclipsi parcial de Sol.