Eclipsi anular al Sud

Crèdits & Copyright: Cameron McCarty, Matthew Bartow, Michael Johnson
MWV Observatory, Coca-Cola Space Science Center, Columbus State University Eclipse Team
És una temporada d’eclipsis. Cap a les 06:00 TU del 29 d’abril, l’ombra de la Lluna nova arribarà i tocarà el planeta Terra, tot i que per molt poc.
Si us trobeu en el continent de l’Antàrtida dins d’uns centenars de quilòmetres de la posició 79 graus 38,7 minuts de latitud sud i 131 graus 15,6 minuts de longitud est, podríeu veure un eclipsi solar anular amb el Sol just per sobre de l’horitzó.
Com que la Lluna s’acostarà a l’apogeu, el punt més llunyà de l’òrbita lunar el·líptica, la grandària aparent serà massa petita per cobrir completament el disc solar. Es produirà un eclipsi rar i descentrat, la fase anul·lar del qual tindrà una durada de, com a màxim, 49 segons. En el punt màxim podria semblar un “anell de foc” com aquest de l’eclipsi anular de Sol del maig passat, captat per un equip de transmissions a prop de Coen (Austràlia). Altrament, des d’una regió molt més àmplia de l’hemisferi sud, inclosa Austràlia a la tarda, es veurà un eclipsi parcial en el que la Lluna cobrirà una part del Sol.