Eclipsi lunar total sobre Tadjikistan

Crèdit & Copyright: Jean-Luc Dauvergne (Ciel et Espace); Música: Valère Leroy & Sophie Huet (Space-Music)
Si la Lluna plena s’apagués de sobte, què veuríeu? La resposta es va registrar en aquest vídeo time lapse des de Tadjikistan durant l’eclipsi total de Lluna del mes passat.
En un eclipsi total de Lluna, la Terra es mou entre la Lluna i el Sol fent que la Lluna desaparegui de forma espectacular. La Lluna, però, no queda mai completament fosca ja que l’atmosfera terrestre refracta una mica de llum.
Quan comença el vídeo, l’escena sembla assolellada i diürna però, en realitat, és una nit il·luminada per la resplendor de la Lluna plena. A mesura que la Lluna s’eclipsa i s’esvaeix, el vent amaina i les estrelles de fons es veuen reflectides en un estany en primer pla. De sobte, el cel que envolta la Lluna eclipsada sembla ple d’estrelles i il·luminat pel concorregut pla de la nostra galàxia, la Via Làctia. La seqüència es repeteix amb una vista més propera, i la última imatge mostra la Lluna eclipsada prop de les nebuloses de l’Àguila, del Cigne, la Trífida, i de la Llacuna. Finalment, gairebé dues hores des que l’eclipsi va començar, la Lluna surt de l’ombra de la Terra i la seva resplendor domina de nou el cel.