Eclipsi solar de mitjanit

L’u de juny, l’ombra de la Lluna nova es va projectar sobre una Terra del Sol de Mitjanit durant el segon eclipsi solar parcial d’aquest any.
Aquesta fotografia de l’esdeveniment celeste geocèntric sobre el Cercle Polar Àrtic va ser feta, prop de la mitjanit, des d’un turó de Kaunispää, a Lapònia (nord de Finlàndia).
Per descomptat, els rens de la regió també van poder contemplar la Lluna i el Sol arrambats a l’horitzó nord sobre un banc de núvols.
L’eclipsi, visible també des d’algunes zones d’Alaska i del Canadà, va començar a l’alba a Sibèria i al nord de la Xina a les 19:25 TU, i va acabar unes 3,5 hores després al nord de Terranova, a l’oceà Atlàntic.
Sorprenentment, l’u de juliol, només una llunació més tard, l’ombra de la Lluna nova arribarà de nou a la Terra en un eclipsi solar parcial, en aquest cas, de visibilitat limitada a una àrea relativament petita de l’oceà Antàrtic.
L’eclipsi de juliol serà seguit, el 25 de novembre, pel quart i últim eclipsi solar parcial de l’any 2011. Aquest eclipsi serà visible des de la Terra del Sol de Mitjanit meridional.