Eclipsi solar total 2020

El 14 de desembre, al llarg d’una estreta pista que creuava Xile i Argentina, l’última Lluna nova del 2020 es va moure davant del Sol en l’únic eclipsi solar total de l’any.
En aquesta espectacular imatge, a uns 2 dies del perigeu —el punt més proper de la seva òrbita el·líptica— la superfície de la Lluna nova està tènuement il·luminada per la brillantor de la Terra. La imatge és una composició de 55 exposicions calibrades que oscil·len entre 1/640 i 3 segons. Cobreix un gran rang de lluminositat durant la totalitat, revela la fosca superfície lunar i les tènues estrelles de fons, així com protuberàncies de mida planetària a la vora del Sol, una enorme expulsió de massa coronal i estructures coronals normalment amagades per l’enlluernament del Sol. També mostra un desafortunat cometa de la família Kreutz (C/2020 X3 SOHO) que s’aproxima des de la part inferior esquerra, aproximadament a la posició de rellotge de les 7.
El 2021, els perseguidors d’eclipsis veuran un eclipsi de Sol anular el 10 de juny. Hauran d’esperar fins al 4 de desembre per l’únic eclipsi de Sol total del 2021. Aquest eclipsi serà total al llarg d’una estreta pista que creuarà el continent de l’Antàrtida.