Eclipsi total de súperlluna i tempesta elèctrica

Crèdit & Copyright: José Antonio Hervás

Què és més estrany que un eclipsi total de súperlluna? Doncs potser un eclipsi total de súperlluna durant una tempesta elèctrica, una seqüència que es va captar ahir des d’Eivissa (Espanya).
Després de planificar la ubicació segons la bellesa i el moment per tal de captar tota la seqüència de l’eclipsi, l’únic que li calia a l’astrofotògraf per enregistrar una seqüència memorable de l’eclipsi era un clima favorable. El que per l’horitzó semblava un inconvenient, però, va resultar ser una benedicció.
La composició compta amb més de 200 imatges combinades digitalment des del mateix lloc en el transcurs d’una nit. La Lluna plena es veu sortir, després es tenyeix de vermell sota l’ombra de la Terra i finalment torna a la normalitat. El llampec fortuït es veu reflectit a la Mediterrània a la dreta de l’illa rocosa d’Es Vedrà de 400 metres d’altura.
Tot i que el proper eclipsi total de súperlluna es produirà el 2033, el proper eclipsi total de qualsevol Lluna plena tindrà lloc el gener de 2018 i serà visible des de l’est d’Àsia i des d’Austràlia.