El cometa Lovejoy i l’Estació Espacial Internacional

Crèdits: Carlos Caccia, (Intendente Alvear, Argentina) / Dreta: Dan Burbank (ISS Expedition 30, NASA)
El 24 de desembre, el cometa Lovejoy es va enlairar en la penombra de l’alba i es va arquejar sobre l’horitzó oriental mentre la seva cua s’estenia per causa del vent solar i la llum del Sol.
A l’esquerra es veu l’aparició del cometa de matinada, al costat de la Via Làctia, des del sud de la ciutat d’Intendente Alvear, a la província de la Pampa, Argentina. Entre els rastres estel·lars hi ha les brillants estrelles del cel meridional Alfa i Beta Centauri, a prop del centre de la imatge. Però la ratlla llarga i brillant que creua la cua del cometa es troba una mica més a prop de casa. Esperant el moment adequat per iniciar l’exposició, el fotògraf també va captar l’Estació Espacial Internacional que centelleja en la llum solar mentre orbita (de dalt a baix) sobre l’horitzó local.
La imatge de la dreta és la vista del cometa Lovejoy captada des de la mateixa Estació Espacial només dos dies abans. De fet, Dan Burbank, el comandant de l’Expedició 30, el va enregistrar enlairant-se just abans del Sol en un vídeo espectacular. Tot i les altres vistes disponibles captades des d’òrbita terrestre baixa, Burbank descriu el cometa com “la cosa més sorprenent que mai he vist en l’espai.”