El cràter Gale

Crèdits: NASA, JPL-Caltech, ASU
Aquesta nítida vista de la càmera del sistema d’emissió d’imatges tèrmiques del vehicle robòtic de la NASA Mars Odyssey està centrada en el cràter Gale, de 154 quilòmetres de diàmetre, situat a prop de l’equador marcià.
A l’interior de Gale s’aixeca una muntanya impressionant uns 5 quilòmetres sobre el sòl del cràter. Es creu que les capes i estructures que hi ha a prop de la seva base es van formar a l’antiguitat a causa de sediments portats per l’aigua.
Un lloc proper al costat nord del cràter al peu de la muntanya ha estat escollit com objectiu de la missió Mars Science Laboratory programada per a ser llançada a finals d’aquest any. L’agost de 2012, la missió aterrarà a Mart amb un nou visitant procedent del planeta Terra i, mitjançant una grua planejadora propulsada per coets, dipositarà el vehicle Curiosity, de la mida d’un cotxe, sobre la superfície marciana.
Els instruments científics del Curiosity tenen l’objectiu de descobrir si alguna vegada a Gale s’han donat condicions ambientals favorables per a sostenir vida microbiana i, en definitiva, de trobar pistes sobre si mai ha existit vida al planeta vermell.