El mòdul lunar de l’Apollo 17

Crèdits: Apollo 17NASA, (Reprocessament: Andy Saunders)

Amb un aspecte angulat i desmanegat, el mòdul lunar Challenger de l’Apollo 17 va ser dissenyat per volar en el gairebé buit de l’espai. La fotografia, presa des del mòdul de comandament Amèrica de l’Apollo 17 i millorada digitalment, mostra l’etapa d’ascens del Challenger a l’òrbita lunar. Als costats del mòdul hi ha els petits propulsors de control. A la part davantera hi ha la portella que permet accedir a la superfície lunar, amb una antena de radar rodona a la part superior. El comandant de la missió, Gene Cernan, apareix per la finestra triangular. El mòdul va funcionar molt bé: va aterrar a la Lluna i va retornar els astronautes de l’Apollo al mòdul de comandament en òrbita el desembre de 1972.
Però, on és ara el Challenger? L’etapa de descens es troba al lloc d’arribada de l’Apollo 17 a la vall Taurus-Littrow. L’etapa d’ascens fotografiada es va estavellar intencionadament després d’haver estat alliberada des del mòdul de comandament abans del retorn dels astronautes a la Terra.
La missió de l’Apollo 17, la sisena i última vegada que els astronautes van aterrar a la Lluna, es va completar ara fa 47 anys.


APOD