Els dies del Sol

De solstici a solstici, aquesta exposició de sis mesos de durada comprimeix en una sola imatge el temps que va des del 21 de juny fins el 21 de desembre de 2011.
Aquesta fotografia poc convencional, anomenada solargrafia, va ser presa amb una càmera estenopeica feta amb una llauna de refresc folrada amb paper fotogràfic. Apuntalada en un mateix lloc durant tota l’exposició, aquesta senzilla càmera fotografia dia rere dia la trajectòria del Sol de manera que queda gravada en el paper fotosensible com un rastre brillant.
En aquesta ocasió, el lloc triat va ser per damunt de les cúpules i del radiotelescopi de l’Observatori Bayfordbury de la Universitat de Hertfordshire. Els espais foscos dels arcs diaris estan causats pels núvols, mentre que els rastres continus brillants representen els esplèndids encanteris del temps assolellat. Al juny, quan es produeix el solstici d’estiu a l’hemisferi nord, els rastres del Sol comencen més amunt. En canvi, els rastres s’enfonsen quan s’acosta el solstici d’hivern de desembre.
La tardor de l’any passat va ser una de les més suaus que es recorden en el Regne Unit, tal com ho testimonien els nombrosos arcs brillants que hi ha a la part inferior de la imatge.