Els Perseids, a sota

Crèdits: Ron Garan, ISS Expedition 28 Crew, NASA
Aquest any, els habitants del planeta Terra han observat la pluja de meteors dels Perseids mirant cap amunt en un cel nocturn il·luminat per la Lluna.
Però aquesta vista excepcional, captada per l’astronauta Ron Garan, observa els Persèids mirant cap avall. Des de la perspectiva de Garan, a bord de l’Estació Espacial Internacional en òrbita a una altitud d’uns 380 quilòmetres, els meteors dels Perseids passen com un raig a baix com a resultat d’escombrar la Terra la pols deixada pel cometa Swift-Tuttle, pols que s’escalfa fins a la incandescència.
Els grans de pols del cometa viatgen a uns 60 quilòmetres per segon a través de la densa atmosfera d’uns 100 quilòmetres per sobre de la superfície de la Terra. En aquest cas, el flaix dels meteorits es troba a la dreta del centre de la imatge, per sota del limbe corbat de la Terra i d’una capa d’aire de resplendor verdós. Fora de quadre, el Sol es troba sobre l’horitzó més enllà d’un dels conjunts de panells solars de l’Estació, a la part superior dreta. Per sobre del meteorit, a prop de l’horitzó, hi ha la brillant estrella Arcturus i un camp d’estrelles que inclou les constel·lacions Bootes i Corona Borealis.
La fotografia va ser feta el 13 d’agost mentre l’Estació Espacial orbitava sobre una àrea de la Xina a uns 400 quilòmetres al nord-oest de Beijing.