Estrelles i pols a Corona Australis

Crèdits & CopyrightCHART32 Team. Processament: Johannes Schedler
Els núvols de pols còsmica i les estrelles joves i energètiques poblen aquesta vista telescòpica de la frontera nord de Corona Australis, la Corona Austral, a menys de 500 anys llum de distància.
Els núvols de pols bloquegen la llum de les estrelles de fons més llunyanes de la Via Làctia. Però aquest impressionant complex de nebuloses de reflexió catalogades com a NGC 6726, 6727 i IC 4812 produeix un color blau característic, ja que la llum de les estrelles joves i calentes de la regió és reflectida per la pols còsmica. La pols també enfosqueix a la vista les estrelles en procés de formació.
A l’esquerra, la nebulosa groguenca i més petita NGC 6729 es doblega al voltant de l’estrella jove i variable R Coronae Australis. Just per sota d’ella, els arcs i els bucles brillants afectats pels fluixos procedents de les estrelles nounades i incrustades s’identifiquen com a objectes Herbig-Haro.
El camp de visió de la imatge abasta al voltant d’un grau, és a dir, gairebé 9 anys llum a la distància estimada d’aquesta propera regió de formació estel·lar.