La humanitat explora el Sistema Solar

Crèdits de la il·lustració & Llicència: Olaf Frohn (The Planetary Society)
Quina sonda fa servir actualment la humanitat per explorar el nostre Sistema Solar?
Avui dia, cada planeta interior té almenys una sonda que l’explora, altres sondes monitoritzen el nostre Sol, algunes cartografien la Lluna, unes poques persegueixen asteroides i cometes, una orbita Saturn i diverses naveguen, fins i tot, cap a l’espai profund.
Aquesta il·lustració en dóna més detalls. El Sistema Solar interior està representat a la part superior dreta i el Sistema Solar exterior a la part inferior esquerra.
Donada l’armada actual, la nostra època podria arribar a ser coneguda com el temps en què, per primera vegada, la humanitat va explorar el sistema estel·lar propi.
De vegades, sondes molt separades una de l’altra actuen juntes com una Xarxa Interplanetària per determinar la procedència d’explosions distants observant el moment en què cada sonda detecta l’emissió de fotons d’alta energia.
Com s’indica a la part inferior del gràfic, el futur inclou fites com ara la sonda Dawn arribant a Ceres, l’objecte més gran del cinturó d’asteroides, i la sonda New Horizons arribant a Plutó, ambdues el 2015.