La Lluna girant, des del LRO

Actualment, ningú no veu girar la Lluna d’aquesta manera perquè la Lluna està ancorada a la Terra per les forces de marea i només ens mostra un únic costat.
Gràcies a la tecnologia digital moderna, però, combinant moltes fotografies enviades pel Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) s’ha realitzat aquesta pel·lícula d’alta resolució de la Lluna girant.
El vídeo time lapse comença amb la vista habitual de la Lluna des de la Terra. A continuació, just a sota l’equador apareix Mare Orientale, un gran cràter amb un centre fosc que és difícil de veure des de la Terra.
El vídeo condensa tot un mes lunar en 24 segons. Mostra clarament que el costat de la Lluna encarat a la Terra conté nombrosos mars foscos, mentre que a l’altre costat predominen els vistosos altiplans.
Dins d’aquest any hi ha programades dues noves missions per explorar la Lluna, la primera de les quals és Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer (LADEE) de la NASA. Llançat a l’espai fa poc més d’una setmana, està previst que el LADEE comenci a orbitar la Lluna l’octubre i es dediqui a explorar la fina i estranya atmosfera de la Lluna. Uns mesos després està programat el llançament de la xinesa Chang’i 3, una missió que inclou un suau aterratge que lliurarà un rover.