La Lluna surt sobre Boston

Era difícil perdre’s la Lluna plena de la setmana passada.
El 19 de març, la fase plena es va produir exactament una hora després del perigeu, el punt més proper de l’òrbita de la Lluna al voltant de la Terra. Com a resultat, la Lluna semblava aproximadament un 14 per cent més gran i un 30 per cent més brillant que quan es troba a prop de l’apogeu, el punt més llunyà de l’òrbita lunar el·líptica.
A la imatge, la Lluna plena a prop del perigeu s’aferra encara a l’horitzó, distorsionada per la refracció atmosfèrica mentre s’eleva sobre Boston, Massachusetts, als EUA. Aquest paisatge nocturn va ser fotografiat amb telescopi des de Prospect Hill a Waltham, Massachusetts, a uns 16 quilòmetres de Boston. A l’esquerra del disc lunar taronja hi ha la torre de control característica de l’aeroport Logan de Boston. L’escena també inclou les torres bessones del pont atirantat Zakim sobre el riu Charles.
Si us vau perdre aquesta Lluna plena en perigeu, apunteu a l’agenda que la pròxima oportunitat per veure la Lluna així de gran i brillant, aquest cop en fase plena a tan sols uns minuts del perigeu, serà el 6 de maig de l’any vinent.