La rotació de Júpiter des del Pic du Midi

Crèdits & Copyright: S2P / IMCCE / OPM / JL Dauvergne et al.
Observeu el gest elegant del planeta més gran del Sistema Solar.
En aquesta pel·lícula es poden seguir en detall moltes de les característiques interessants de l’enigmàtica atmosfera de Júpiter, com ara les bandes fosques i les zones clares. Una inspecció acurada revela que els núvols centrals giren lleugerament més ràpid que els núvols que hi ha cap als pols. La famosa Gran Taca Roja és visible al principi, però aviat gira fora de la imatge només per tornar-hi al final de la pel·lícula. De tant en tant, apareixen altres petits sistemes de tempestes.
Tot i la seva grandiositat, Júpiter gira en tan sols 10 hores; en comparació, la nostra petita Terra triga 24 hores en fer una rotació.
Aquesta pel·lícula time lapse en alta resolució es va fer l’any passat mitjançant el telescopi d’un metre de l’Observatori del Pic du Midi als Pirineus francesos.
Atès que l’hidrogen i l’heli són incolors i que aquests elements componen la major part de l’atmosfera expansiva de Júpiter, no se sap quins vestigis d’elements creen els colors que s’observen en els núvols de Júpiter.