La súper-Terra extrasolar Gliese 1214b podria contenir aigua

Crèdits: ESO, L. Calçada
Aquest planeta distant, podria contenir aigua?
Tenint en compte el prop que Gliese 1214b és de l’estrella mare, si hi hagués aigua seria, sens dubte, en forma de vapor.
Aquesta il·lustració mostra la súper-Terra Gliese 1214b passant per davant de l’estrella mare i creant el mini-eclipsi que va alertar a la humanitat de la seva presència.
Gliese 1214b, també anomenat GJ 1214b, ha estat designat com a una súper-Terra perquè és més gran que la Terra però més petit que un planeta com Neptú.
El sistema planetari Gliese 1214 és un dels sistemes coneguts més propers al Sol; està situat a tan sols 42 anys llum de distància. L’estrella mare Gliese 1214 és una versió lleugerament més petita i freda que el nostre Sol.
Les recents observacions del telescopi Subaru a Hawaii han descobert que hi ha molt poca dispersió de la llum blava procedent de l’estrella mare del planeta. Aquest fet sembla consistent amb un planeta que tingui un ambient aquàtic, però també és possible que la súper-Terra tingui núvols tan espessos que qualsevol color de la llum es dispersi molt poc.
La detecció d’aigua en exoplanetes és important en part perquè la majoria de formes de vida a la Terra necessiten aigua per sobreviure.
Idioma »