La vall d’Orió

Crèdits: NASAESA, F. Summers, G. Bacon, Z. Levay, J. DePasquale, L. Frattare, M. Robberto, M. Gennaro (STScI) & R. Hurt (Caltech/IPAC)

Aquesta interessant i insòlita vista de la nebulosa d’Orió és una visualització basada en dades astronòmiques i l’aplicació de tècniques audiovisuals.
Amb un famós viver estel·lar que normalment es veu a 1.500 anys llum de distància, el fotograma modelat digitalment passa d’una representació en llum visible basada en dades del Hubble (a l’esquerra) a la informació en infraroig del Telescopi Espacial Spitzer (a la dreta). La perspectiva central presenta una vall d’un any llum d’amplada, a la paret del núvol molecular gegantí de la regió. La vall d’Orió acaba en una cavitat esculpida pels vents energètics i la radiació procedent de les estrelles massives centrals del cúmul estel·lar del Trapezi. El fotograma forma part d’un vídeo en tres dimensions i longitud d’ona múltiple que permet a l’espectador experimentar un vol immersiu de tres minuts a través de la gran nebulosa d’Orió.


APOD