La Via Làctia sobre Tenerife

Alguna vegada heu vist la banda de la nostra galàxia, la Via Làctia? Segurament mai no l’heu vist així, ni podríeu fer-ho.
En un cel clar, des d’un lloc fosc i en el moment oportú, es veu una tènue banda de llum que travessa el cel. Aquesta banda és el disc de la nostra galàxia espiral. Com que ens trobem dins d’aquest disc, la banda sembla envoltar la Terra.
Aquesta espectacular imatge de l’arc de la Via Làctia arriba on l’ull nu no pot fer-ho. En realitat, és un panorama de 360 graus (cliqueu la imatge per veure’l complet) realitzat per composició digital de nou fotografies fetes recentment en el Parc Nacional del Teide a Tenerife, a les Illes Canàries.
A prop del centre i darrere d’un paisatge volcànic amb roques de grans dimensions, es veu el volcà del Teide. Darrere d’aquestes estructures terrestres hi ha moltes meravelles del cel visibles a simple vista, com ara la banda de la Via Làctia, la Lluna creixent a l’interior de l’arc, i el cúmul obert d’estrelles de les Pleiades (podeu trobar-lo?).
La imatge posa també de manifest altres meravelles del cel que, normalment, estan més enllà de la percepció humana, per exemple, l’Anell de Barnard que es veu a la part superior com un mig anell vermell, sota de la banda de la Via Làctia.