L’asteroide 2014 JO25

Crèdits: NASA, JPL-Caltech, Goldstone Solar System Radar

Un dia abans de la seva màxima aproximació, l’asteroide 2014 JO25 va ser fotografiat per radar amb l’antena de 70 metres del Goldstone Deep Space Communications Complex de la NASA a Califòrnia.
Aquest quadre de 30 imatges de radar presenta la forma de dos lòbuls de l’asteroide que gira sobre si mateix aproximadament una vegada cada cinc hores (de dalt a baix i d’esquerra a dreta). El lòbul més gran fa uns 610 metres de diàmetre. Aquesta roca espacial, que forma part de la llista d’asteroides potencialment perillosos, va fer el màxim acostament al nostre planeta el 19 d’abril; volava a una distància no perillosa d’1,8 milions de quilòmetres, més de quatre vegades la distància de la Terra a la Lluna. L’asteroide era una mota tènue que es podia observar movent-se ràpidament amb telescopis d’aficionats.
L’asteroide 2014 JO25 va ser descobert el maig del 2014 pel Catalina Sky Survey, un projecte del Near-Earth Objects Observations Program de la NASA en col·laboració amb la Universitat d’Arizona.