Les cues oposades del cometa Garradd

Crèdit & Copyright: Robert Pölzl
Per què el cometa Garradd té dues cues?
La cua de pols del cometa Garradd, visible a l’esquerra, està composta per trossos de gel i de pols que segueixen al cometa en la seva òrbita al voltant del Sol. La cua d’ions del cometa Garradd, visible a la dreta, està composta per gas ionitzat expulsat del Sol pel vent solar.
La majoria de cometes mostren dues cues, però és rar que semblin apuntar en direccions gairebé oposades. El cometa Garradd mostra actualment cues oposades a causa de l’angle de visió des de la Terra.
Aquesta imatge, captada la setmana passada, mostra la cua de pols lleugerament groga a mesura que els seus grans reflecteixen acromàticament la llum solar. Per la seva banda, la cua d’ions brilla lleugerament blava a mesura que els ions de monòxid de carboni reflecteixen de manera més eficient la llum solar blava. Al centre i envoltant el nucli del cometa hi ha la coma tenyida de verd ja que és una barreja de pols i de gasos que inclou el verd emès pel cianogen.
Tot i que actualment vaga lluny del Sol, el cometa Garradd farà la seva màxima aproximació a la Terra la setmana vinent.