Les estrelles massives de NGC 6357

Crèdits & CopyrightCHART32 Team. Processament: Johannes Schedler

NGC 6357, un enorme complex de nebuloses d’emissió que hi ha a uns 6.500 anys llum de distància a la cua de la constel·lació Scorpius, conté estrelles massives.
Prop del centre d’aquesta fotografia terrestre de NGC 6357, el cúmul estel·lar Pismis 24 conté algunes de les estrelles més massives conegudes, d’unes 100 vegades la massa del Sol. La brillant regió central de la nebulosa també conté pilars de pols de gas molecular que segurament oculten protoestrelles massives de les mirades indiscretes dels instruments òptics.
Les intricades formes de la nebulosa es dibuixen a mesura que els vents interestel·lars i l’energètica radiació procedents de les estrelles joves i massives aclareixen el gas i la pols natals i empoderen la resplendor de la nebulosa.
En aquesta composició amb els colors de la paleta del Hubble s’ha ressaltat l’aparença cavernosa de la nebulosa amb les dades de banda estreta. Les emissions del sofre, de l’hidrogen i dels àtoms d’oxigen es mostren en tonalitats vermelles, verdes i blaves. La fascinant vista telescòpica abasta uns 50 anys llum a la distància estimada de NGC 6357.