L’Estació Espacial Internacional i Mercuri

Els trànsits de Mercuri són relativament rars. L’esdeveniment de 7,5 hores de dilluns passat va ser només el segon dels 14 trànsits de Mercuri que tindran lloc durant el segle XXI. Però si teniu ganes de viatjar, els trànsits de l’Estació Espacial Internacional poden ser més freqüents i molt més ràpids.
Aquesta composició de fotogrames de vídeo es va captar des d’un lloc ben triat a Filadèlfia (EUA). Segueix l’Estació Espacial, que es mou de la part superior dreta a la part inferior esquerra, durant el seu pas pel disc del Sol de 0,6 segons. També inclou Mercuri: és la silueta petita, rodona i gairebé estacionària que es veu a sota del centre. En grandària aparent, l’Estació Espacial Internacional apareix més gran des d’una òrbita terrestre baixa, a uns 450 quilòmetres de Filadèlfia. Mercuri es trobava a uns 84 milions quilòmetres.
Aquest vídeo inclou un altre doble trànsit: Mercuri i un avió Pilatus PC12. L’avió, que es trobava a 1 quilòmetre de distància, creua el Sol encara més de pressa que l’Estació Espacial.