L’estrella més propera té un planeta potencialment habitable

Crèdits & LlicènciaY. Beletsky (LCO), ESOPale Red Dot Team

L’estrella més propera al Sol té un planeta similar a la Terra.
Tal com es va anunciar ahir, observacions recents confirmen que aquest planeta no només existeix sinó que habita en una zona on la temperatura superficial podria permetre l’existència d’aigua líquida, un ingredient clau per a la vida a la Terra.
Encara no se sap si aquest planeta, Pròxima b, té alguna mena de vida. Fins i tot si no és així, la seva capacitat potencial per mantenir l’aigua líquida podria ser un bon motiu per als futurs viatges de la humanitat a la Via Làctia. Tot i que l’estrella mare del planeta, Pròxima Centauri, és més freda i més vermella que el nostre Sol, una de les altres dues estrelles del sistema estel·lar Alfa Centauri és molt similar al Sol.
La imatge mostra la ubicació de Pròxima Centauri en els cels meridionals per darrere del telescopi que va fer moltes de les observacions del descobriment: el telescopi de 3,6 metres de l’ESO que hi ha a La Silla (Xile). El planeta descobert orbita l’estrella molt a prop, tan a prop que un any triga tan sols 11 dies terrestres. El planeta va ser descobert per la col·laboració Pale Red Dot de l’ESO. Tot i que poc probable, si Pròxima bvida intel·ligent, la distància de 4,25 anys llum en què es troba és prou curta perquè sigui possible la comunicació en dues direccions amb la Terra.


APOD