Lluna plena, Terra completa

Crèdits: NASANOAA/DSCOVR

El 16 de juliol la Lluna era nova i la familiar cara visible des de la Terra estava sota l’ombra. Però a milió i mig de quilòmetres de distància, la Earth Polychromatic Imaging Camera (EPIC) de la sonda Deep Space Climate Observatory (DSCOVR) va captar aquesta fotografia d’una Lluna aparentment plena passant per davant de la Terra.
L’hemisferi lunar il·luminat és la menys familiar cara oculta vista des de la posició de la sonda més enllà de l’òrbita de la Lluna, entre la Terra i el Sol. A la cara oculta de la Lluna, coneguda des dels inicis de l’era espacial, a penes hi ha els mars foscos que esquitxen l’hemisferi permanentment encarat a la Terra. Tan sols s’hi aprecia el petit punt fosc de la Mare Moscoviense (Mar de Moscou), a la part superior esquerra. El pol nord de la Terra és a prop de les 11h d’un rellotge, amb Amèrica del Nord afectada per l’huracà Dolores, a prop del centre. A la vora lunar s’hi veuen unes lleugeres variacions de color provocades pel moviment de la Lluna i la combinació de les diverses exposicions de la càmera preses en ràpida successió a través de diferents filtres de color.
La DSCOVR es dedica a controlar la Terra i el vent solar per preveure el clima espacial. Unes dues vegades l’any està en condicions de captar imatges similars de la Lluna i de la Terra juntes quan la Terra creua el pla de l’òrbita de la Lluna.