L’Observatori Gemini Nord

Crèdit & Copyright: Joy Pollard (Gemini Observatory)

Sembla un plat volador, però aquesta estructura tecnològicament avançada no és aquí per lliurar un savi extraterrestre com en el clàssic de la ciència-ficció Ultimàtum a la Terra; és aquí per a fer avançar el coneixement de l’Univers.
Instal·lada prop del cim d’una muntanya a Hawaii, la cúpula de l’Observatori Gemini Nord conté un dels dos telescopis amb un diàmetre de 8,1 metres. Utilitzat amb el seu bessó de l’observatori de l’hemisferi sud que hi ha a Xile, els dos telescopis poden accedir a tot el cel del planeta Terra.
Elaborada a partir de 85 exposicions de 30 segons cadascuna amb la càmera muntada en un trípode, la imatge també demostra clarament que la Terra no està quieta. Els rastres concèntrics d’estrelles centrats en el pol nord celeste, ajustats per tal que siguin lleugerament més brillants als extrems dels arcs, són un reflex de la rotació de la Terra al voltant del seu eix. Prop de l’horitzó a les latituds de Hawaii, Polaris, l’Estrella del Nord, dibuixa el rastre estel·lar més curt de tots. El bosc més dens i tènue de rastres estel·lars de la dreta correspon a la Via Làctia emergent.

Idioma »