Meteor sobre el llac del Cràter

Crèdit & Copyright: Brad Goldpaint (Goldpaint Photography)
L’has vist? Aquesta és una de les preguntes que es fan habitualment durant una pluja de meteors perquè el temps que tarda un meteor en llampegar és normalment menor que el temps que tarda un cap en girar-se.
De tota manera, la glòria de veure meteors brillants creuant el cel sabent que una vegada van ser petits còdols en un altre món val la pena encara que el(s) companys(s) d’observació no comparteixin cada experiència concreta.
Darrerament, un cel fosc sense Lluna va permetre contemplar la pluja de les Lírides amb màxims de fins a 30 meteors visibles per hora en algunes localitats.
En aquesta composició de nou exposicions feta la setmana passada sobre el llac del Cràter (Oregon, EUA) es veu la ratlla brillant d’un meteor de les Lírides. La neu cobreix el primer pla, mentre que la majestuosa banda central de la nostra galàxia arqueja per darrere del serè llac.
Altres pluges de meteors d’enguany són les Perseids, a mitjans d’agost, i les Leònides, a mitjans de novembre. S’espera que el 2012 ambdues també esquivin la resplendor de la Lluna.