Meteors de les Dracònides sobre Espanya

Què són aquestes ratlles al cel? Són meteors de la pluja de les Dracònides que va arribar al seu màxim a principis d’aquest mes.
La fotografia composta va captar nombroses ratlles de meteorits durant més de 90 minuts sobre les ruïnes celtes de Capote a la província de Badajoz, Espanya.
Les partícules que van causar aquests meteors, normalment de la mida d’un còdol, van ser expulsades fa molt de temps des del nucli del cometa 21P/Giacobini-Zinner. La majoria d’aquests meteors es remunten a un únic radiant que emana de la constel·lació del Dragó (Draco).
Aquest any, la pluja de les Dracònides va ser sorprenentment intensa amb una activitat concentrada al voltant de les 20:00 TU del 8 d’octubre. Les pluges de meteors de les Dracònides més intenses de la història recent van tenir lloc el 1933 i el 1946, quan es van registrar milers de meteors per hora mentre la Terra navegava a través de corrents particularment densos de runes del cometa.
Tot i que les Dracònides es produeixen cada mes d’octubre, en general és difícil saber quant activa serà la pluja de meteors de cada any.
Idioma »