Methone: el satèl·lit de Saturn amb forma d’ou llis

Per què aquest satèl·lit té forma d’ou llis?
El maig, la sonda Cassini va completar el primer sobrevol mai fet de Methone, el petit satèl·lit de Saturn, i va descobrir que aparentment no té cràters.
Els cràters, generalment provocats per impactes, s’han vist en cada satèl·lit, asteroide i nucli de cometa fotografiats amb detall… fins ara. Fins i tot la Terra i Titan tenen cràters.
La llisor i la forma d’ou d’aquest satèl·lit de 3 quilòmetres de diàmetre podrien estar causades perquè la superfície de Methone és capaç de canviar, cosa que podria succeir si el satèl·lit estigués cobert per una pila de runa visualment imperceptible. Si és així, els objectes més similars del nostre Sistema Solar inclourien els satèl·lits saturnians Telesto, Pandora, Calypso, així com l’asteroide Itokawa, tots els quals presenten zones insòlitament llises.
De tota manera, la superfície de Methone no està completament mancada d’accidents ja que algunes regions apareixen més fosques que altres.
Tot i que és difícil sobrevolar Methone, segur que continuarà l’interès per la naturalesa i la història d’aquest estrany satèl·lit.