Núvols noctilucents i aurores sobre Escòcia

Per què el cel encara podria brillar després de la posta del Sol?
El cel podria brillar per les estrelles i la banda de la nostra galàxia, la Via Làctia, però també pels núvols noctilucents o per les aurores. Tot i que difícils de veure individualment, els dos fenòmens apareixen en aquest vídeo time lapse gravat durant una sola nit a principis d’aquest mes a Caithness (Escòcia).
Molts núvols noctilucents, identificats per primera vegada el 1885, están relacionats amb els rastres de meteors atmosfèrics, però els detalls i orígens dels núvols segueixen sent tema d’investigació. Aquests filaments serpentejants de cristalls de gel que reflecteixen la llum solar són els núvols més alts de l’atmosfera de la Terra.
El vídeo mostra diversos núvols noctilucents i com varia la seva estructura. Els núvols més baixos solen aparèixer foscos o movent-se ràpidament. A meitat del vídeo els núvols s’uneixen a les aurores. De vegades, els núvols baixos, els núvols noctilucents i les aurores es veuen al mateix temps, cadascun fent la seva pròpia dansa. En un moment donat, fins i tot es veu l’Óssa Major girant al fons (podeu trobar-la?).
Versió en català d'Astronomy Picture Of the Day