Ombres de la sortida del Sol de setembre

Crèdit & CopyrightDonato Lioce

El moment astronòmic que defineix l’equinocci d’aquest setembre va ser el divendres 23 de setembre de 2022 a les 01:03 TU, quan el Sol va creuar l’equador celeste movent-se cap al sud en el seu viatge anual pel firmament de la Terra.
Això va marcar l’inici de la tardor per al nostre planeta a l’hemisferi nord i de la primavera a l’hemisferi sud, quan el dia i la nit són gairebé iguals a tot el món. Si celebreu el canvi astronòmic de les estacions contemplant una sortida del Sol també podeu buscar-hi els raigs crepusculars. Les ombres projectades pels núvols poden tenir un aspecte magnífic en el cel crepuscular durant qualsevol sortida o posta de Sol. A causa de la perspectiva, les ombres paral·leles semblaran apuntar al Sol naixent i a un lloc a l’est del vostre horitzó prop de la data de l’equinocci.
Aquesta fotografia de la sortida del Sol al mar, presa el 15 de setembre, va captar raigs crepusculars al cel i reflexos especulars aquàtics de la costa mediterrània a prop del poble de Petacciato (Itàlia).