Orió segons el telescopi Spitzer

Crèdits: NASA, JPL-Caltech

Poques vistes còsmiques exciten tant la imaginació com la nebulosa d’Orió, una immensa guarderia estel·lar situada a uns 1.500 anys llum.
Aquesta imatge infraroja del Telescopi Espacial Spitzer, d’uns 40 anys llum d’amplada, es va elaborar a partir de dades destinades a controlar la brillantor de les joves estrelles de la nebulosa, moltes encara envoltades per discos polsegosos que formen planetes. Les joves estrelles d’Orió només tenen aproximadament un milió d’anys, en comparació amb l’edat del Sol de 4,6 mil milions d’anys. Les estrelles més calentes de la regió es troben al cúmul del Trapezi, el cúmul més brillant que hi ha prop del centre de la imatge.
El telescopi Spitzer va ser posat en òrbita al voltant del Sol el 25 d’agost de 2003, però el refrigerant d’heli líquid es va acabar el maig de 2009. El telescopi continua funcionant, tot i que es preveu que la seva missió s’acabi el 30 de gener de 2020. Captada el 2010, aquesta imatge en falsos colors prové de dos canals que continuen sensibles a la llum infraroja a les temperatures de funcionament més càlides del Spitzer.