Paisatge estel·lar a Sagittarius

Crèdit & Copyright: Terry Hancock (Down Under Observatory)
Aquest ric paisatge estel·lar s’estén uns 7 graus en el cel, cap al braç espiral de Sagittarius i el centre de la nostra galàxia, la Via Làctia. La composició telescòpica mostra els cúmuls estel·lars i les nebuloses catalogats pel turista còsmic del segle XVIII Charles Messier.
M16, l’Àguila (a la dreta) i M17, el Cigne (prop del centre), són encara objectius habituals per als observadors del cel. Amb una envergadura d’uns 100 anys llum, brillen amb una reveladora resplendor vermellosa d’àtoms d’hidrogen procedent de més de 5.000 anys llum de distància.
L’acolorit cúmul estel·lar obert M25 que hi ha prop de la vora superior esquerra de l’escena es troba més a prop, a tan sols 2.000 anys llum de distància, i fa uns 20 anys llum de diàmetre. M24, també conegut com al núvol estel·lar de Sagittarius, apareix a l’esquerra del centre i al llarg de la part inferior de la imatge amb les estrelles més febles i distants de la Via Làctia vistes a través d’una estreta finestra pels camps enfosquidors de pols interestel·lar.