Paisatge profund a Yacoraite

En aquesta evocadora escena nocturna, una polsosa Via Làctia central s’eleva sobre l’antic jaciment arqueològic andí de Yacoraite, al nord-oest de l’Argentina.
Les criatures terrestres que arriben al cel són els grans cactus argentins saguaro, originaris de l’àrida regió. L’estranya nebulosa de reflexió de color groc que hi ha damunt és creada per la pols que dispersa la llum estel·lar al voltant de l’estrella gegant vermella Antares, l’estrella Alfa de la constel·lació Scorpius, que es troba a més de 500 anys llum de distància. Al costat, Rho Ophiuchi, de color blau brillant, està incrustada en unes nebuloses de reflexió blavoses, més polsegoses i típiques.
Aquest paisatge profund nocturn es va crear a partir d’una sèrie d’exposicions fetes seguint les estrelles de fons en ascens, i una exposició del paisatge en primer pla feta amb la càmera fixada a un trípode. En conjunt, produeixen una impressionant imatge que revela una gamma de lluminositat i de color que l’ull nu d’una persona no pot percebre del tot.